Figma nedir?
Figma, web tabanlı bir grafik düzenleme ve kullanıcı arayüzü tasarım uygulamasıdır. Tel kafes web sitelerinden mobil uygulama arayüzleri tasarlamaya, prototip tasarımlara, sosyal medya gönderileri oluşturmaya ve aradaki her şeye kadar her türlü grafik tasarım işini yapmak için kullanabilirsiniz.
Figma, diğer grafik düzenleme araçlarından farklıdır. Esas olarak doğrudan tarayıcınızda çalıştığı için. Bu, birden fazla lisans satın almak veya yazılım yüklemek zorunda kalmadan projelerinize erişebileceğiniz ve herhangi bir bilgisayar veya platformdan tasarlamaya başlayabileceğiniz anlamına gelir.
Tasarımcıların bu uygulamayı sevmesinin bir başka nedeni de, Figma’nın aynı anda 3 aktif proje oluşturabileceğiniz ve depolayabileceğiniz cömert bir ücretsiz plan sunmasıdır. Küçük projeler öğrenmeniz, denemeniz ve üzerinde çalışmanız için fazlasıyla yeterli.
Neden Figma Kullanmalıyız?
Önce temelleri yoldan çıkaralım
Figma, gerçek zamanlı işbirliğine sahip web tabanlı bir tasarım aracıdır.
Craft Freehand’e benzer ancak Sketch’in tüm özelliklerine (ve daha fazlasına) sahiptir. Web tarayıcılarında çalışır ve çevrimdışı çalışmanıza izin veren yerel uygulamalar da vardır.
Web tabanlı neden iyi bir şey?
İndirilmesi, kurulması ve sürekli güncellenmesi gereken bir yazılım yoktur.
Dosyalarınızı kaydetmeniz ve düzenlemeniz gerekmez. Çalışmanız bulutta paylaşılan bir alana otomatik olarak kaydedilir.
Tek bir URL, herkesin görmesi için gerçeğin kaynağı olur. Bu şu anlama gelir…
PNG’leri sürekli olarak birden fazla konumda yüklemeye, senkronize etmeye ve düzenlemeye gerek yoktur.
Ama Figma yavaş mı?
Hayır. İnsanlar, Figma’nın Sketch’ten daha performanslı olduğunu deneyimliyor. Büyük bir dosyayla çalışırken bile bu benim deneyimim oldu.
Sketch ekosistemi ne olacak? Sketch, iş akışımız için güvendiğimiz çok sayıda eklentiye sahiptir
Pekala, Figma’yı kullanarak önemli bir şey kaybetmeyeceğimizi söylemek için buradayım; sadece kazanırdık.
Figma, Sketch + Abstract + InVision + Craft + Liveshare + Freehand + Airship + Dropbox’ın tüm özelliklerine ve yeteneklerine ek olarak çok daha fazlasına sahiptir. Figma’nın sahip olduğu özelliklerden bazıları şunlardır:
Sketch ile benzer arayüz ve aynı çizim araçları.
prototipleme Figma, Craft + InVision’a benzer tıklanabilir bir prototip oluşturma özelliğine sahiptir.
Yerleşik Yorumlama. Bağlantıya sahip olan herkes, InVision’da yorum yapmanın nasıl çalıştığına benzer şekilde tasarımın herhangi bir yerine yorum ekleyebilir. Yorumlarda kişileri etiketleyebilir, yorumları çözüldü olarak işaretleyebilir ve hatta Slack ile entegre edebilirsiniz.
Geliştirici Aktarımı. Geliştiriciler proje URL’sinden boyutları, stilleri içe aktarabilir ve simgeleri ve resimleri indirebilir. Zeppelin’e benzer, ancak tasarımlarınızı her güncellediğinizde çalışma yüzeylerinizi senkronize etmeniz gerekmez.
Sürüm Kontrolü. Figma, tüm ortak çalışanlar için sürüm geçmişini içerir. Önceki bir duruma veya çatala geri dönebilirsiniz. Bu, Mac’te bir zaman makinesi gibi çalışır. Çok Oyunculu Kooperatif. Birden fazla kişi gerçek zamanlı olarak işbirliği yapabilir. Freehand’e benzer şekilde, hepimiz ekranda birbirimizin imleçlerini görüyoruz ve çizip yorum yapabiliyoruz.
canlı paylaşım Birinin avatarına tıklarsanız ekranda gördüklerini görebilir ve imlecini takip edebilirsiniz. Bu, InVision Liveshare (RIP Liveshare) gibi çalışır. Bileşenler. Sketch’teki Sembollere benzer, ancak daha esnek ve tasarımı daha kolaydır. (Aşağıda bununla ilgili daha fazla bilgi)
Sınırlamalar. Sketch’te Yeniden Boyutlandır’a benzer, ancak daha sezgiseldir. Ekip Kitaplıkları . Bileşen koleksiyonlarını projeler arasında paylaşabilir ve güncelleyebilirsiniz.
Bonus: Figma projelerini Dropbox Paper’a bile gömebilirsiniz.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.